Küçük yaştan beri bizlere yetişkinlerimiz hep kitap okumamızı önerir. Peki kitap okumak neden önemlidir? Bu alışkanlığı nasıl kazanabiliriz? Günlük yaşantımızdaki en büyük ihtiyaçlarımızın başında kendimizi rahatça ve doğru bir biçimde ifade edebilmek gelir. Her ne kadar jest ve mimiklerimiz iletişimlerimizi destekliyor olsa da en önemlisi sözlü iletişimdir. Sözlü iletişimleri en sağlıklı biçimde kuvvetlendirmek ve akıcı bir biçimde duygu ve düşüncelerimizi ifade edebilmek için bol bol kitap okumalıyız.
Öncelikle kendimizi tanıyarak ne tarz kitaplardan hoşlandığımızı keşfetmeliyiz. Dizi ve filmlerde olduğu gibi kitaplarda da hikaye dikkatimizi çekerse ancak sizi kendisine bağlayabilir. Rastgele başlamış olduğunuz bir kitap size hitap etmemiş olabilir. Bu sizi kitaplardan uzaklaştırmamalı.
Kitabını seçtin. Şimdi sıra kendine bir program yapmakta. Bir gününü gözden geçirerek kendine en uygun kitap okuma zaman dilimini kararlaştırıp bunu bir rutin haline getirmelisin. Kitabın mümkün olduğunca yakınında, hatta yanı başında olsun. İmkanın varsa kendine uygun kitapları öncesinden al, hatta bir kitaplık oluştur. Bu seni daha çok heveslendirecektir.
Okurken baş kahramanı olduğumuz bu hikaye sonuna gelmiş bile olsak bize kazandırdıkları ile hayatımızda yer edinecektir. Kimi karakterlere yeri gelecek gönülden bağlanacağız, kimilerinden tüm benliğimizle nefret edeceğiz. Bize birçok duyguyu yaşatan kitabımız hafızamızda daima almış olduğumuz mesaj ile canlanacaktır.
İnsanlarla, hayvanlarla, eşyalarla olduğu gibi kitaplarla da bir bağ kurulabiliyor. En güzeli ise hayal gücümüzle, usanmış olduğumuz günlük yaşantımızdan en basit ve faydalı şekilde uzaklaşarak, ihtiyaç duyduğumuz değişikliğe bu sayede ulaşabiliyoruz.
Kitap okuyalım, okumayanlara önerelim
Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?
Yorum Yaz